Hr zaken: merkwaardige outplacement

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemer ‘kiest’ er in veel gevallen voor om hier geen gebruik van te maken. Toch is het volgens Bob Speelman van HR Garage wel verstandig om die hulp aan te nemen. Outplacement werkt, ook met een beperkt budget. Medewerkers die een outplacementtraject volgen hebben meer kans op het vinden van een passende baan en zijn minder lang op zoek. Het gaat erom dat je succes naar je toetrekt. Dat lukt vooral als een medewerker vanuit eigen kracht aan de slag gaat. Die kracht ligt opgesloten in zijn talenten en drijfveren. Ook is het van groot belang de (beroeps-) interessegebieden goed in kaart te brengen. Een zogenaamde Jobfinder kan vervolgens doelgericht en doeltreffend zoeken naar vacatures, maar ook naar eventuele opleidingsmogelijkheden. Zie het als een topsportprestatie. Die wordt geleverd door de sporter zelf, maar succes wordt alleen bereikt met een goede coach die winnen als doel heeft. Winnen staat voorop, in dit geval dus het vinden van werk en het is dus logisch dat de werknemer zelf ook investeert. De kosten voor outplacement kunnen derhalve worden bekostigd uit een eventuele ontslagvergoeding. Op deze manier ontstaat een duurzame en merkrelevante werkwijze, gericht op het bieden van echte vooruitzichten op een volgende carrière stap. Als de vertrekkende medewerker binnen de automotive wil blijven werken is deelname aan de HR Talent pool van HR Garage natuurlijk een stap die een baan snel dichterbij brengt.

Voor meer informatie mail

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hr zaken: merkwaardige outplacement | Automotive Online

Hr zaken: merkwaardige outplacement

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemer ‘kiest’ er in veel gevallen voor om hier geen gebruik van te maken. Toch is het volgens Bob Speelman van HR Garage wel verstandig om die hulp aan te nemen. Outplacement werkt, ook met een beperkt budget. Medewerkers die een outplacementtraject volgen hebben meer kans op het vinden van een passende baan en zijn minder lang op zoek. Het gaat erom dat je succes naar je toetrekt. Dat lukt vooral als een medewerker vanuit eigen kracht aan de slag gaat. Die kracht ligt opgesloten in zijn talenten en drijfveren. Ook is het van groot belang de (beroeps-) interessegebieden goed in kaart te brengen. Een zogenaamde Jobfinder kan vervolgens doelgericht en doeltreffend zoeken naar vacatures, maar ook naar eventuele opleidingsmogelijkheden. Zie het als een topsportprestatie. Die wordt geleverd door de sporter zelf, maar succes wordt alleen bereikt met een goede coach die winnen als doel heeft. Winnen staat voorop, in dit geval dus het vinden van werk en het is dus logisch dat de werknemer zelf ook investeert. De kosten voor outplacement kunnen derhalve worden bekostigd uit een eventuele ontslagvergoeding. Op deze manier ontstaat een duurzame en merkrelevante werkwijze, gericht op het bieden van echte vooruitzichten op een volgende carrière stap. Als de vertrekkende medewerker binnen de automotive wil blijven werken is deelname aan de HR Talent pool van HR Garage natuurlijk een stap die een baan snel dichterbij brengt.

Voor meer informatie mail

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.