Van Bussel: verkoopmodel als van McDonald’s (video)

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het aantal dealeroutlets kan met 50 procent omlaag. Door het verdwijnen van de BER zal dit ook gaan gebeuren: fabrikanten krijgen weer volledige zeggenschap over het verkoopnetwerk. Ze zullen kiezen voor een hard franchisemodel zoals dat van McDonald’s: het hoofdkantoor bepaalt waar en hoe er wordt verkocht.”

Always inclusive
Van Bussel verwacht dat de verkoop wordt gecentreerd in enkele experience centers, waarna de autobezitter voor onderhoud een andere partij zoekt. Door het inkrimpen van het dealerkanaal weten consumenten straks nog minder goed bij wie ze voor welk soort onderhoud moeten zijn. “Daarom hanteren wij een all inclusive strategie, waarbij we met verschillende merkketens de belangrijkste onderhouds-activiteiten regelen.”

Zie hieronder de visie van de Alwaysbemobile Company op de sales- en aftersalesmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van Bussel: verkoopmodel als van McDonald’s (video) | Automotive Online

Van Bussel: verkoopmodel als van McDonald’s (video)

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het aantal dealeroutlets kan met 50 procent omlaag. Door het verdwijnen van de BER zal dit ook gaan gebeuren: fabrikanten krijgen weer volledige zeggenschap over het verkoopnetwerk. Ze zullen kiezen voor een hard franchisemodel zoals dat van McDonald’s: het hoofdkantoor bepaalt waar en hoe er wordt verkocht.”

Always inclusive
Van Bussel verwacht dat de verkoop wordt gecentreerd in enkele experience centers, waarna de autobezitter voor onderhoud een andere partij zoekt. Door het inkrimpen van het dealerkanaal weten consumenten straks nog minder goed bij wie ze voor welk soort onderhoud moeten zijn. “Daarom hanteren wij een all inclusive strategie, waarbij we met verschillende merkketens de belangrijkste onderhouds-activiteiten regelen.”

Zie hieronder de visie van de Alwaysbemobile Company op de sales- en aftersalesmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.