Grijskenteken-eigenaren verliezen proefproces

Redactie Redactie
• Laatste update:

De rechter was het hier niet mee eens. “Het fiscaal gunstiger behandelen van ondernemers ten opzichte van particulieren levert geen strijd met het gelijkheidsbeginsel op, omdat het de overheid vrij straat om ondernemerschap fiscaal te stimuleren”, vond de rechterbank. “Het gaat daarbij immers om aan de wetgever voorbehouden overwegingen van overheidsbeleid en rechts-politieke aard. Dat er dan een zekere ruwheid kan optreden in bepaalde gelijke gevallen doet daar niets aan af.”

Naar het oordeel van de rechtbank hebben particulieren met een bestelauto tot 1 juli 2005 voordeel gehad van de regeling van het grijs kenteken, waarbij zij zonder een door de wetgever bedoelde reden gunstiger werden behandeld dan particulieren met een personenauto. “Dit voordeel heeft de wetgever van hen afgenomen. Daarmee is echter geen sprake van een onevenredig nadeel, maar slechts van het wegvallen van een onbedoeld voordeel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Grijskenteken-eigenaren verliezen proefproces | Automotive Online

Grijskenteken-eigenaren verliezen proefproces

Redactie Redactie
• Laatste update:

De rechter was het hier niet mee eens. “Het fiscaal gunstiger behandelen van ondernemers ten opzichte van particulieren levert geen strijd met het gelijkheidsbeginsel op, omdat het de overheid vrij straat om ondernemerschap fiscaal te stimuleren”, vond de rechterbank. “Het gaat daarbij immers om aan de wetgever voorbehouden overwegingen van overheidsbeleid en rechts-politieke aard. Dat er dan een zekere ruwheid kan optreden in bepaalde gelijke gevallen doet daar niets aan af.”

Naar het oordeel van de rechtbank hebben particulieren met een bestelauto tot 1 juli 2005 voordeel gehad van de regeling van het grijs kenteken, waarbij zij zonder een door de wetgever bedoelde reden gunstiger werden behandeld dan particulieren met een personenauto. “Dit voordeel heeft de wetgever van hen afgenomen. Daarmee is echter geen sprake van een onevenredig nadeel, maar slechts van het wegvallen van een onbedoeld voordeel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.