Ex-Renault-dealer Willems verliest rechtszaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Willems was er geen directe aanleiding voor de versnelde opzegging.: het bedrijf zegt een brief te hebben liggen waarin het wordt geprezen door de importeur. “Renault bood me echter alleen een operatorschap aan, dat was voor mij niet voldoende”, zegt Jos Willems

Willems gaat nog wel in hoger beroep, maar Renault wacht dit volgens hem niet af. “Ze zijn al bezig met het ontmantelen. Daarom ga ik ook snel schakelen, een ondernemer kan niet stilstaan.” Hij gaat zich toeleggen op de verkoop van jong gebruikte auto’s. Maar ook op nieuwe. “Dat kan volgens de Monti-wetgeving, als tussenpersoon.”

“Dat het bedrijf nu als onafhankelijke verdergaat, dat wist ik niet”, reageert Peter Plevier van Renault Nederland. “Verder valt er niet veel te melden: we hebben het dealercontract opgezegd en volgens de rechter hebben we dat juist gedaan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ex-Renault-dealer Willems verliest rechtszaak | Automotive Online

Ex-Renault-dealer Willems verliest rechtszaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Willems was er geen directe aanleiding voor de versnelde opzegging.: het bedrijf zegt een brief te hebben liggen waarin het wordt geprezen door de importeur. “Renault bood me echter alleen een operatorschap aan, dat was voor mij niet voldoende”, zegt Jos Willems

Willems gaat nog wel in hoger beroep, maar Renault wacht dit volgens hem niet af. “Ze zijn al bezig met het ontmantelen. Daarom ga ik ook snel schakelen, een ondernemer kan niet stilstaan.” Hij gaat zich toeleggen op de verkoop van jong gebruikte auto’s. Maar ook op nieuwe. “Dat kan volgens de Monti-wetgeving, als tussenpersoon.”

“Dat het bedrijf nu als onafhankelijke verdergaat, dat wist ik niet”, reageert Peter Plevier van Renault Nederland. “Verder valt er niet veel te melden: we hebben het dealercontract opgezegd en volgens de rechter hebben we dat juist gedaan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.