Hessing wint rechtszaak tegen Van den Akker

Redactie Redactie
• Laatste update:

In een uitnodiging werd volgens Hessing, de enige officiële Bentley-dealer in Nederland, echter de indruk gewekt dat Van den Akker officieel vertegenwoordiger was van Bentley. De rechter was het met Hessing eens.

In de uitnodiging stond onder meer Vanuit dit onderkomen zullen wij (…) voortaan ook het merk Bentley vertegenwoordigen. “De term ‘vertegenwoordigen’ wekt op zijn minst de indruk van een officieel dealerschap”, vond de rechtbank.

Van den Akker moet alle klanten die het een uitnodiging heeft gestuurd, een brief sturen waarin dit wordt gerectificeerd. Bovendien legt de handelsnaam ‘Vd Akker Audi en Bentley’ volgens de rechter te veel de nadruk op het merk Bentley en te weinig op de eigen onderneming, wat in dit soort zaken het doorslaggevend argument is. Het bedrijf moet de naam dus aanpassen.

Jan Groen, directeur van Hessing, laat weten tevreden te zijn met de uitspraak en geen bodemprocedure te beginnen. “Wel wachten we natuurlijk af of het vonnis wordt uitgevoerd.”

Opvallend genoeg is de andere partij óók tevreden met de uitspraak. “Er is nu duidelijkheid: het woord `vertegenwoordigen` mag niet en ook het gebruik van een merk in de handelsnaam wordt niet getolereerd”, aldus Twan van den Akker. “Gelukkig blijft verder alles bij het oude en kan bijvoorbeeld een lichtreclame met daarin het merk weer wel. Wel jammer dat de heer Groen niet zonder tussenkomst van de rechter met ons in overleg wilde. We weten uit 28 jaar ervaring met Audi-dealers dat het respecteren van een vrije markt, en daarmee ons bedrijf, altijd een win-win-situatie oplevert. We hebben trouwens in de nieuwe brief ook maar meteen gemeld dat we de nieuwe Bentley GTC al op voorraad hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hessing wint rechtszaak tegen Van den Akker | Automotive Online

Hessing wint rechtszaak tegen Van den Akker

Redactie Redactie
• Laatste update:

In een uitnodiging werd volgens Hessing, de enige officiële Bentley-dealer in Nederland, echter de indruk gewekt dat Van den Akker officieel vertegenwoordiger was van Bentley. De rechter was het met Hessing eens.

In de uitnodiging stond onder meer Vanuit dit onderkomen zullen wij (…) voortaan ook het merk Bentley vertegenwoordigen. “De term ‘vertegenwoordigen’ wekt op zijn minst de indruk van een officieel dealerschap”, vond de rechtbank.

Van den Akker moet alle klanten die het een uitnodiging heeft gestuurd, een brief sturen waarin dit wordt gerectificeerd. Bovendien legt de handelsnaam ‘Vd Akker Audi en Bentley’ volgens de rechter te veel de nadruk op het merk Bentley en te weinig op de eigen onderneming, wat in dit soort zaken het doorslaggevend argument is. Het bedrijf moet de naam dus aanpassen.

Jan Groen, directeur van Hessing, laat weten tevreden te zijn met de uitspraak en geen bodemprocedure te beginnen. “Wel wachten we natuurlijk af of het vonnis wordt uitgevoerd.”

Opvallend genoeg is de andere partij óók tevreden met de uitspraak. “Er is nu duidelijkheid: het woord `vertegenwoordigen` mag niet en ook het gebruik van een merk in de handelsnaam wordt niet getolereerd”, aldus Twan van den Akker. “Gelukkig blijft verder alles bij het oude en kan bijvoorbeeld een lichtreclame met daarin het merk weer wel. Wel jammer dat de heer Groen niet zonder tussenkomst van de rechter met ons in overleg wilde. We weten uit 28 jaar ervaring met Audi-dealers dat het respecteren van een vrije markt, en daarmee ons bedrijf, altijd een win-win-situatie oplevert. We hebben trouwens in de nieuwe brief ook maar meteen gemeld dat we de nieuwe Bentley GTC al op voorraad hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.