Ook Autovide wil de particuliere occasionverkoper

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doel is uiteraard oom ook onderhoud, reparaties en APK van de verkochte auto’s binnen te hóúden.

Achter Autovide uit Nieuwe Tonge staat een elftal dealers uit Zeeland en onderin Zuid-Holland. Ze verkopen de auto’s (die eigendom van de verkopende particulier blijven) via internet en met drie maanden garantie, maar de verkoper mag de auto in overleg ook in de dealershowroom zetten.

Initiatiefnemer Willem Drooger wil met Autovide op termijn een landelijk dekkend netwerk opzetten, maar zover is het nog niet. “Het concept is opgezet als franchiseketen, met een entry fee om de marketingkosten te kunnen dragen. De deelnemers waren direct zeer enthousiast, maar ook enigszins terughoudend; ze vinden dat Autovide zich eerst moet bewijzen. Om die reden hebben we de fee moeten verlagen. Ik ben nu met externe partijen in onderhandeling om de financiering rond te krijgen. Het ziet er naar uit dat dit binnen enkele weken zal lukken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.