Hub Veders: erkend reparateurs oneerlijk behandeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naast Veders zitten Siem Kroonenburg (secretaris), Leo de Kort (penningmeester) en Vincent Ras en Bert Henken in het ESCA-bestuur.

De ECSA is een overkoepelende vereniging die onlangs werd opgericht door een aantal Nederlandse belangenverenigingen voor merkspecialisten, te weten Vetos (Toyota), PCA (Peugeot en Citroën), Cosis (Subaru), VSR (Renault), Vervolg (Volvo) en KCD (Hyundai, Kia en Chevrolet). De vereniging gaat zich richten op onderwerpen als technische informatie, beschikbaarheid van diagnoseapparatuur, technische training, logogebruik enzovoorts. Ook erkende reparateurs zijn welkom bij de vereniging, aldus de ECSA, die ook Europese ambities heeft.

Volgens Hub Veders is er veel belangstelling voor de ECSA. “Veel ongebonden merkspecialisten en erkende reparateurs geven bij ons aan vooral door importeurs behoorlijk tegengewerkt te worden, waarbij het voldoen aan de vastgestelde standards vaak genoemd wordt. Bij autobedrijven met een sales en after sales contract lijkt de lat op een lager niveau te liggen dan bij andere bedrijven die zouden willen toetreden als bijvoorbeeld erkend reparateur. Ook als ze daarvoor reeds dealer van dat merk waren.”

Wie contact wil met de ECSA, kan mailen naar info@abc-web.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.