Resultaat Stern toont herstel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Exclusief deze eenmalige lasten was het operationele resultaat na belastingen in 2005 € 9,3 miljoen, tegenover € 8,2 miljoen in 2004, een groei van 12,8%.

Stern zag zijn netto omzet vorig jaar met 11,7% afnemen tot € 645 miljoen. Dit werd volgens het bedrijf vooral veroorzaakt door integratie van overgenomen bedrijven. De bruto omzet, voor eliminatie van onderlinge leveringen en wederverkoop, daalde met 4,6% – in lijn met de marktontwikkeling, aldus Stern.

Stern verwacht in 2006 een forse stijging van het resultaat na belastingen: de stroomlijning van de organisatie moet zijn vruchten gaan afwerpen en de markt lijkt zich licht te verbeteren.

Stern realiseert een omzet van circa € 800 miljoen op jaarbasis met ca. 2.000 werknemers. De aandelen van de groep zijn aan de Euronext in Amsterdam genoteerd. Het bedrijf heeft ruim 75 dealervestigingen en is onder meer ook actief in leasing, verhuur en schadeherstel.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.