EU-verkopen nèt kopje onder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het grote verschil met Nederland is echter dat de Europese markt vorig jaar al herstel (+2%) vertoonde. In de gehele Europa (23 EU-landen + 3 Efta-landen) zullen dit jaar naar verwachting zo’n 15,3 miljoen nieuwe auto’s verkocht worden.

Met name de Duitsers weten dit jaar de weg naar de autoshowrooms goed te vinden. De belangrijke Duitse markt (22% van de totale EU-verkoop) plust dit jaar met bijna 3%, nadat vorig jaar ook al een procentje winst werd geboekt. Bureau B&D Forecast voorziet de komende jaren een verdere groei voor de autoverkopen bij onze oosterburen. Vooral het inhalen van eerder uitgestelde vervanging van het verouderde Duitse wagenpark ziet dit gerenommeerde bureau als de belangrijkste motor achter deze opleving. In het keilzog daarvan is ook de Duitse auto-industrie aan de beterende hand.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.