Sator introduceert P-lease

Redactie Redactie
• Laatste update:

100 ABA-leden die occasions verkopen, aldus Sator-directeur Adriaan Roggeveen.

P-lease biedt de particulier voor een vast maandbedrag voor 6 tot 36 maanden een gebruikte auto inclusief onderhoud & reparaties en inclusief een (mobiliteits)garantie en mechanische schadeverzekering, maar exclusief verzekering, wegenbelasting en brandstof. P-lease garandeert de restwaarde, op voorwaarde dat de leasenemer na afloop van de leaseperiode een andere auto koopt bij het autobedrijf.

Er zijn in de loop der jaren diverse vergeefse pogingen ondernomen om de particulier aan het leasen te krijgen. Bekend zijn onder meer initiatieven van het voormalige LeaseConcept en van ING Car Lease. Een belangrijk verschil met P-lease is echter dat het in deze gevallen om nieuwe auto’s ging.

P-lease start op 11 oktober met regionale voorlichtingsavonden voor autobedrijven. Directeur van P-lease-autolease is Ric Bokx, tot nu toe bij Van Heck verantwoordelijk voor business development. Bokx is binnen Van Heck ook verantwoordelijk voor 1,2,3 Autoservice, de op zakelijk onderhoud gerichte garageketen die mede door Van Heck is opgezet. Volgens Roggeveen bijten 1,2,3 Autoservice en P-lease elkaar echter niet. “Wij doen met P-lease iets wat leasemaatschappijen niet doen.”

Ieder autobedrijf dat de Bovag-garantie biedt en toegang heeft tot internet is welkom, aldus P-lease. Roggeveen kan nog niet zeggen welke doelstelling het concept heeft. “Dit is een volledig nieuwe activiteit, de markt zal moeten uitwijzen hoe groot het wordt. Maar we hebben er veel vertrouwen in en zullen er krachtig campagne voor voeren.”

P-lease biedt het autobedrijf volgens Roggeveen drie voordelen: het verdient aan de financiering, houdt onderhoud en reparatie in eigen huis en blijft zicht houden op de klant. “Wanneer een contract afloopt, zullen we dat tijdig laten weten aan het autobedrijf. Dat kan dan actie ondernemen richting de klant.”

P-lease is geen leasemaatschappij, maar een leaseformule: niet P-lease, maar de consument wordt juridisch eigenaar van de auto. P-lease regelt wel de financiering van de auto. Bovendien kan het autobedrijf via P-lease online binnen enkele minuten de kredietwaardigheid van een klant controleren. Het autobedrijf loopt alleen risico op het reguliere onderhoud, de kosten van reparaties worden via P-lease verzekerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.