Prognose Grande Punto: 6.000

Redactie Redactie
• Laatste update:

000 exemplaren, overall op 360.000. De auto is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 13.000. Volgens pr-manager Hans Vervoorn is de prognose van zesduizend stuks voor de Nederlandse markt realistisch: van de eerste Punto werden er in zijn eerste volledige jaar (1994) ongeveer zevenduizend verkocht.

De huidige versie van de Fiat Punto blijft in elk geval volgend jaar nog in productie, om het gat tussen de nieuwe Grande Punto en de Panda op te vullen. De Grande Punto moet nieuwe doelgroepen aanboren. “We zijn erg tevreden dat we een behoorlijk vaste kopersgroep hebben”, aldus brand manager Luca de Meo gisteren tijdens de officiële presentatie in Turijn, “Maar voor de groei van Fiat is het van belang om ook nieuwe groepen aan ons te binden, zoals jonge gezinnen en financieel zelfstandige jongeren.” De auto is met een lengte van 4,03 meter ongeveer twintig centimeter langer dan de oude Punto.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.