Stanley doet bod op Facom

Redactie Redactie
• Laatste update:

IJs en weder dienende wordt de overname rond de jaarwisseling definitief.

De combinatie Stanley-Facom ziet er op papier ideaal uit: Facom (jaaromzet 370 mln euro) heeft als leverancier van handgereedschappen en kleine equipment (dus exclusief garage-equipment) voor industrie en autowereld een sterke positie in Europa, terwijl Stanley (1,1 mrd euro) met zijn gereedschappen voor de bouw- en consumentenmarkt op ons continent een bescheidener rol speelt, maar daarentegen weer sterk is in Amerika.

Het plan is dat de Europese tak van Stanley geleid gaat worden door Thierry Paternot, momenteel de hoogste man bij Facom. Zijn bedrijf – dat thans al een omzet heeft van 870 mln euro – is straks in West-Europa de grootste leverancier van gereedschappen voor de industrie en automonteurs.

In Nederland is Facom met een jaaromzet van een kleine zeven miljoen euro een van de grotere leveranciers van handgereedschappen en kleine equipment. Deze omzet wordt voor meer dan de helft gerealiseerd bij industriële toeleveranciers, de rest in de autowereld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stanley doet bod op Facom | Automotive Online

Stanley doet bod op Facom

Redactie Redactie
• Laatste update:

IJs en weder dienende wordt de overname rond de jaarwisseling definitief.

De combinatie Stanley-Facom ziet er op papier ideaal uit: Facom (jaaromzet 370 mln euro) heeft als leverancier van handgereedschappen en kleine equipment (dus exclusief garage-equipment) voor industrie en autowereld een sterke positie in Europa, terwijl Stanley (1,1 mrd euro) met zijn gereedschappen voor de bouw- en consumentenmarkt op ons continent een bescheidener rol speelt, maar daarentegen weer sterk is in Amerika.

Het plan is dat de Europese tak van Stanley geleid gaat worden door Thierry Paternot, momenteel de hoogste man bij Facom. Zijn bedrijf – dat thans al een omzet heeft van 870 mln euro – is straks in West-Europa de grootste leverancier van gereedschappen voor de industrie en automonteurs.

In Nederland is Facom met een jaaromzet van een kleine zeven miljoen euro een van de grotere leveranciers van handgereedschappen en kleine equipment. Deze omzet wordt voor meer dan de helft gerealiseerd bij industriële toeleveranciers, de rest in de autowereld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.