‘Veel auto’s whiplash-gevaarlijk’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De test is volgens Thatcham de eerste in zijn soort en werd uitgevoerd in samenwerking met een aantal partners in onder meer Australië en de VS.

Uit de tests komen (de stoelen van) als zeer veilig beschouwde auto’s vaak heel beroerd naar voren. Voorbeelden van auto’s met whiplash-gevaarlijke stoelen zijn de BMW 3-serie, Toyota Corolla, Mercedes C-Klasse en Jaguar X-Type. Slechts 18 stoelen kregen het predikaat ‘goed’, 27 werden als ‘acceptabel’ beoordeeld, nog eens 27 stoelen bleken ‘matig’ en maar liefst 42 ‘slecht’. Een goede (whiplash-veilige) stoel is volgens Thatcham te vinden in onder meer de Opel Corsa, de (nieuwe) Ford Focus, Ford Mondeo, de Saab 9-3 en Seat Altea.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Veel auto’s whiplash-gevaarlijk’ | Automotive Online

‘Veel auto’s whiplash-gevaarlijk’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De test is volgens Thatcham de eerste in zijn soort en werd uitgevoerd in samenwerking met een aantal partners in onder meer Australië en de VS.

Uit de tests komen (de stoelen van) als zeer veilig beschouwde auto’s vaak heel beroerd naar voren. Voorbeelden van auto’s met whiplash-gevaarlijke stoelen zijn de BMW 3-serie, Toyota Corolla, Mercedes C-Klasse en Jaguar X-Type. Slechts 18 stoelen kregen het predikaat ‘goed’, 27 werden als ‘acceptabel’ beoordeeld, nog eens 27 stoelen bleken ‘matig’ en maar liefst 42 ‘slecht’. Een goede (whiplash-veilige) stoel is volgens Thatcham te vinden in onder meer de Opel Corsa, de (nieuwe) Ford Focus, Ford Mondeo, de Saab 9-3 en Seat Altea.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.