Achmea: inkoopplatform onderdelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe koers wil niet zeggen dat de eerste divisionisten omzet verliezen, zegt Janssen: “Bij een goed presterend bedrijf uit de eerste divisie blijft de omzet ongemoeid. Het is niet onze bedoeling om in deze tijd van matige omzetten onrust te creëren door al te sterk met omzetten te gaan schuiven.” De nieuwe indeling zal in de komende acht maanden zijn beslag krijgen. Criteria die worden gehanteerd zijn onder andere schadelastbeheersing, klanttevredenheid, ligging en algehele prestatieniveau.

Een van de punten waarop Achmea Schadeservice nauwer gaat samenwerken met de eredivisiespelers is onderdeleninkoop. Janssen: “Wij gaan daar een IT-gebaseerd inkoopsysteem voor opzetten dat in feite een doorontwikkeling is van onze blauwe onderdeleninkoop.” Bij deze vorm van inkoop wordt volgens Janssen per automerk een reeks dealerbedrijven geselecteerd die de schadedelen leveren, vaak in samenspraak met de dealervereniging of auto-importeur.

Het is de bedoeling dat het nieuwe onderdelenplatform in april volgend jaar gaat draaien. Voor de Achmea-schades die naar de eredivisiespelers worden gestuurd, zullen de onderdelen via dit platform worden ingekocht. Achmea garandeert de schadeherstellers daarbij vaste marges.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.