Vermeend: consument gaat minder besteden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vermeend keek naar de middellange termijn en concludeerde dat de Nederlander door vergrijzing (stijgende kosten voor zorg en ouderdomsvoorzieningen) en de dalende arbeidsparticipatie zijn besteedbaar inkomen onontkoombaar zal zien dalen.

Ernst & Young voorziet voor de komende jaren dat de occasionverkoop een fel bevochten gebied gaat worden; dat komt door meer actieve occasionverkoop door leasemaatschappijen en fleetowners, meer directe verkoop tussen particulieren onderling en actieve inkoop door autogroepen. De occasioncenters van zulke groepen worden een separaat profit center waarin de noodzaak van een aantrekkelijk aanbod cruciaal is.

U leest meer over het congres in de Automotive die 21 oktober verschijnt. Bij dat nummer krijgen de Automotive-abonnees ook een samenvatting van het onderzoek van Ernst & Young.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Vermeend: consument gaat minder besteden | Automotive Online

Vermeend: consument gaat minder besteden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vermeend keek naar de middellange termijn en concludeerde dat de Nederlander door vergrijzing (stijgende kosten voor zorg en ouderdomsvoorzieningen) en de dalende arbeidsparticipatie zijn besteedbaar inkomen onontkoombaar zal zien dalen.

Ernst & Young voorziet voor de komende jaren dat de occasionverkoop een fel bevochten gebied gaat worden; dat komt door meer actieve occasionverkoop door leasemaatschappijen en fleetowners, meer directe verkoop tussen particulieren onderling en actieve inkoop door autogroepen. De occasioncenters van zulke groepen worden een separaat profit center waarin de noodzaak van een aantrekkelijk aanbod cruciaal is.

U leest meer over het congres in de Automotive die 21 oktober verschijnt. Bij dat nummer krijgen de Automotive-abonnees ook een samenvatting van het onderzoek van Ernst & Young.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.