TNO: autolab naar Eindhoven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het Financieel Dagblad van vandaag. Of de verhuizing wordt doorgezet hangt af van de vraag of het Rijk, de provincie en de gemeente met geld over de brug willen komen. Volgens TNO-directeur Jan Mengelers zijn gesprekken met de gemeente Eindhoven en het ministerie van EZ hierover al in gang gezet.

De verhuizing van TNO zou passen in de rol die de Federatie Holland Automotive (FHA) ziet voor de regio. Deze organisatie, die krachten van alle belanghebbenden op automotive gebied in Nederland wil bundelen om zo de Nederlandse automotive industrie te versterken, pleitte onlangs in een rapport aan staatssecretaris van Geel van EZ voor ondermeer het versterken van het technisch onderwijs in de regio Eindhoven op alle niveaus en het ondersteunen van de op automotive gerichte opleidingen en onderzoek. Jan Mengelers geeft zelf aan dat het vooral de aanwezigheid van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is die een verhuizing naar Eindhoven aantrekkelijk maakt. Het Automotive Technology Centre van de TU/e wordt door de FHA als motor gezien van de activiteiten van de Federatie Holland Automotive, gericht op ‘initiëring en realisatie van technische innovaties’.

Naast de vraag of de overheid een duit in het zakje wil doen, kan de verhuizing ook nog afketsen op de bereidheid van het technisch geschoolde personeel om te verhuizen. Volgens Mengelers worden de verhuisplannen afgeblazen wanneer minder dan tweederde van het personeel (250 fte’s) aangeeft niet naar het zuiden te willen trekken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

TNO: autolab naar Eindhoven | Automotive Online

TNO: autolab naar Eindhoven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het Financieel Dagblad van vandaag. Of de verhuizing wordt doorgezet hangt af van de vraag of het Rijk, de provincie en de gemeente met geld over de brug willen komen. Volgens TNO-directeur Jan Mengelers zijn gesprekken met de gemeente Eindhoven en het ministerie van EZ hierover al in gang gezet.

De verhuizing van TNO zou passen in de rol die de Federatie Holland Automotive (FHA) ziet voor de regio. Deze organisatie, die krachten van alle belanghebbenden op automotive gebied in Nederland wil bundelen om zo de Nederlandse automotive industrie te versterken, pleitte onlangs in een rapport aan staatssecretaris van Geel van EZ voor ondermeer het versterken van het technisch onderwijs in de regio Eindhoven op alle niveaus en het ondersteunen van de op automotive gerichte opleidingen en onderzoek. Jan Mengelers geeft zelf aan dat het vooral de aanwezigheid van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is die een verhuizing naar Eindhoven aantrekkelijk maakt. Het Automotive Technology Centre van de TU/e wordt door de FHA als motor gezien van de activiteiten van de Federatie Holland Automotive, gericht op ‘initiëring en realisatie van technische innovaties’.

Naast de vraag of de overheid een duit in het zakje wil doen, kan de verhuizing ook nog afketsen op de bereidheid van het technisch geschoolde personeel om te verhuizen. Volgens Mengelers worden de verhuisplannen afgeblazen wanneer minder dan tweederde van het personeel (250 fte’s) aangeeft niet naar het zuiden te willen trekken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.