Lasaulec sluit zeven vestigingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ruitenberg ontkent dat de eerder aangekondigde ontslagen van 50 mensen direct met de sluiting van de zeven vestigingen samenhangen.
“die vijftig arbeidsplaatsen verdwijnen over de hele breedte van de organisatie”, zegt hij. “In alle afdelingen.” Afgelopen donderdag is over de ontslagen overeenstemming bereikt met de vakorganisaties over een sociaal plan. Ruitenbeek: “Voor 1 juli weten onze medewerkers allemaal waar ze aan toe zijn.” De ontslagen vallen in het kader van een herstructureringsoperatie waar Lasaulec al langer mee bezig is. In 2003 behaalde de onderneming een bedrijfsresultaat van 1,5 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen in het jaar ervoor. Het tegenvallende resultaat werd onder meer veroorzaakt door te hoge loonkosten.

Vorige week maakte Kroymans Corporation bekend dat het de Lasaulec Holding in zijn geheel overneemt. Volgens Ruitenberg is er geen direct verband tussen de overname en de bedrijfssluitingen. “We zijn al enige tijd met een herstructurering bezig. Onze commerciële organisatie is gereshuffeld. Daarvoor zijn de mensen op die afdelingen opnieuw ingedeeld. Dat zijn operaties die tijd en geld kosten, en wanneer je daarmee bezig bent ben je ook minder bezig met je feitelijke taken. Dat heeft bijgedragen aan het tegenvallende resultaat van vorig jaar.”
De overdracht van de aandelen van Lasaulec aan Kroymans zal volgens Ruitenberg in de tweede helft van dit jaar plaats vinden. Ruitenberg zelf blijft vooralsnog aan als algemeen directeur.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Lasaulec sluit zeven vestigingen | Automotive Online

Lasaulec sluit zeven vestigingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ruitenberg ontkent dat de eerder aangekondigde ontslagen van 50 mensen direct met de sluiting van de zeven vestigingen samenhangen.
“die vijftig arbeidsplaatsen verdwijnen over de hele breedte van de organisatie”, zegt hij. “In alle afdelingen.” Afgelopen donderdag is over de ontslagen overeenstemming bereikt met de vakorganisaties over een sociaal plan. Ruitenbeek: “Voor 1 juli weten onze medewerkers allemaal waar ze aan toe zijn.” De ontslagen vallen in het kader van een herstructureringsoperatie waar Lasaulec al langer mee bezig is. In 2003 behaalde de onderneming een bedrijfsresultaat van 1,5 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen in het jaar ervoor. Het tegenvallende resultaat werd onder meer veroorzaakt door te hoge loonkosten.

Vorige week maakte Kroymans Corporation bekend dat het de Lasaulec Holding in zijn geheel overneemt. Volgens Ruitenberg is er geen direct verband tussen de overname en de bedrijfssluitingen. “We zijn al enige tijd met een herstructurering bezig. Onze commerciële organisatie is gereshuffeld. Daarvoor zijn de mensen op die afdelingen opnieuw ingedeeld. Dat zijn operaties die tijd en geld kosten, en wanneer je daarmee bezig bent ben je ook minder bezig met je feitelijke taken. Dat heeft bijgedragen aan het tegenvallende resultaat van vorig jaar.”
De overdracht van de aandelen van Lasaulec aan Kroymans zal volgens Ruitenberg in de tweede helft van dit jaar plaats vinden. Ruitenberg zelf blijft vooralsnog aan als algemeen directeur.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.