Verschuivingen in Autoweek onderzoek

Redactie Redactie
• Laatste update:

De goede merken scoren beter, de slechte nog slechter dan vorig jaar. Wel is het zo dat ook dit jaar de Japanse merken weer erg goed worden beoordeeld, vooral op dealer-niveau.” En dat laatste telt zwaar, want ongeveer de helft van de vragen op het enquêteformulier ging over de dealer.
Het tevredenheidsonderzoek was dit jaar aanzienlijk groter. Zo werd na 23.000 respondenten de kraan dichtgedraaid, vorig jaar kwamen er 18.600 formulieren retour. Het gevolg is dat meer merken en types het minimale aantal (vijftig) beoordelingen haalden en dus meedoen; nieuw in de hitparade zijn Lexus, Land Rover en Jaguar. Of Subaru net als vorig jaar én het jaar daarvoor de eerste prijs in de wacht sleept, wil Broekhuijsen nog niet verklappen: “Maar er zijn in elk geval wel verschuivingen in de top vijf.” De resultaten van het tevredenheidsonderzoek worden gepubliceerd in een extra dikke Autoweek (nummer 42), die op 8 oktober verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.