GU-4 niet naar Autovak

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We wilden een bijdrage leveren aan een dynamischer beurs, maar er bleek bij de organisatie geen ruimte om ons initiatief financieel te ondersteunen. Bovendien zouden daar onder de Autovak-leden bezwaren tegen bestaan: men vond het bevoordeling van een aantal leden”, aldus een teleurgestelde Frits Gobee, algemeen directeur van Stokvis Equipment.

`Uitstel is beter`
Gobee en zijn drie collega’s vinden dat de vakbeurs Autovak een vernieuwing moet doormaken om aantrekkelijk te blijven voor de bezoeker. Op de achtergrond speelt mee dat Autovak 2001 met veertigduizend bezoekers eenderde minder bezoekers trok dan twee jaar eerder. Om de beurs een geslaagde facelift te laten ondergaan, ontbreken volgens Gobee momenteel de tijd en de spirit. “We hebben de organisatie in overweging gegeven Autovak een jaar door te schuiven. Daar is veel draagvlak voor. Ik sta er perplex van dat men dat geen goed idee vindt en ik denk dat nu tal van bedrijven ons voorbeeld gaan volgen.” Hij vindt dat het belang van de bezoeker onvoldoende wordt gewogen. “Rai Vereniging heeft een appel gedaan op de creativiteit van de exposanten, terwijl ik vind dat de organisatie er samen mét de exposanten de schouders onder had moeten zetten. Het is geen makkelijke beslissing geweest om niet naar de beurs te gaan, maar ik ben bang dat Autovak inmiddels onvoldoende kritische massa heeft om succesvol te worden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.