`After sales standards te hoog`

Redactie Redactie
• Laatste update:

En dat kan verkeerd uitpakken voor de dealers: “Het is natuurlijk best te begrijpen dat importeurs een hoge drempel willen leggen om erkende reparateurs buiten de deur te houden, maar op deze manier wordt het wel een heel duur drempeltje.”

Hogere uurtarieven
Volgens Koopmans helpen de importeurs onbedoeld de vrije universelen om de dealers te beconcurreren. “Met eisen zoals een full time kwaliteitsmanager maak je de overheadkosten onnodig hoog, dat zal leiden tot hogere uurtarieven. Natuurlijk moet je hoge eisen stellen aan wie je bord aan de muur hangt, maar je moet daar een evenwicht in vinden en veel merken lijken daarin door te slaan.”
In november gaat Koopmans op de ABA-gewestledenvergaderingen opheldering geven over de aanvraagprocedure en consequenties van het erkend reparateurschap. Ook op het Automotive/Cardano-congres van 7 november (zie button hieronder) gaat Koopmans in op de positie van dealer en universeel.

MONTI-CONGRES, 7 november, Nijkerk
Schrijf in via de button hieronder

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.