Daewoo definitief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naast General Motors (42,1%) zijn de aandeelhouders in het nieuwe bedrijf Suzuki Motor Co.(14,9%), Shanghai Automotive Industry (10%) en de crediteuren van het oude Daewoo Motor Co (33%). GM Daewoo krijgt drie fabrieken (in Zuid-Korea en Vietnam) en negen overzeese verkoopkantoren waaronder de Daewoo-vestigingen in Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. In Luton (GB) en Boedapest richt GM Daewoo twee nieuwe bedrijven op, die het merk op de Britse en Oost-Europese markten moeten vertegenwoordigen. De Europese onderdelencentrale blijft in Breda gevestigd.
De overname behelst ook de divisies design, engineering, R&D, verkoop en marketing.
De fabriek in het Zuid-Koreaanse Bupyong wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming en zal tenminste zes jaar lang auto’s, motoren, transmissies en componenten aan GM Daewoo leveren. General Motors heeft gedurende die periode het recht om de fabriek over te nemen. Alle bezittingen, vestigingen, projecten, schulden en verplichtingen die geen deel uitmaken van de definitieve overeenkomst, vervallen aan de crediteuren van Daewoo Motor Company.
Voorzitter van de raad van bestuur en CEO wordt GM-man Nick Reilly. Om de belangen in Europa te behartigen, opent GM Daewoo een eigen Operations Center in Zürich. Daar krijgt Erhard (‘Hardy’) Springer de leiding.

MONTI-CONGRES, 7 november, Nijkerk
Schrijf in via de button hieronder

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Daewoo definitief | Automotive Online

Daewoo definitief

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naast General Motors (42,1%) zijn de aandeelhouders in het nieuwe bedrijf Suzuki Motor Co.(14,9%), Shanghai Automotive Industry (10%) en de crediteuren van het oude Daewoo Motor Co (33%). GM Daewoo krijgt drie fabrieken (in Zuid-Korea en Vietnam) en negen overzeese verkoopkantoren waaronder de Daewoo-vestigingen in Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. In Luton (GB) en Boedapest richt GM Daewoo twee nieuwe bedrijven op, die het merk op de Britse en Oost-Europese markten moeten vertegenwoordigen. De Europese onderdelencentrale blijft in Breda gevestigd.
De overname behelst ook de divisies design, engineering, R&D, verkoop en marketing.
De fabriek in het Zuid-Koreaanse Bupyong wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming en zal tenminste zes jaar lang auto’s, motoren, transmissies en componenten aan GM Daewoo leveren. General Motors heeft gedurende die periode het recht om de fabriek over te nemen. Alle bezittingen, vestigingen, projecten, schulden en verplichtingen die geen deel uitmaken van de definitieve overeenkomst, vervallen aan de crediteuren van Daewoo Motor Company.
Voorzitter van de raad van bestuur en CEO wordt GM-man Nick Reilly. Om de belangen in Europa te behartigen, opent GM Daewoo een eigen Operations Center in Zürich. Daar krijgt Erhard (‘Hardy’) Springer de leiding.

MONTI-CONGRES, 7 november, Nijkerk
Schrijf in via de button hieronder

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.