Brink: 38.000 auto`s terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland moeten 1.831 Volvo’s en 1.636 Saabs met Brink-trekhaak terug naar de dealer, waar ze worden voorzien van een tijdelijke veiligheidssluiting in afwachting van vervanging later dit jaar.
Het is op dit moment nog onduidelijk of de autofabrikanten een schadeclaim indienen tegen Brink, aldus commercieel directeur Maurits Peverelli van de Staphorster trekhakenfabrikant. “Volvo heeft het ontwerp indertijd getest en goedgekeurd. Bepaalde aspecten aan het ontwerp zijn nog op last van Volvo aangepast. Niettemin verwacht ik dat er wel een claim zal komen – in dat geval wordt het een verzekeringskwestie.” Peverelli benadrukt dat de problemen niets van doen hebben met de onder eigen naam geleverde trekhaken. “Daarom hebben we ook slechts ingestemd met de terugroepactie onder voorwaarde dat de naam Brink niet zou worden genoemd. Maar goed, wanneer zo’n balletje gaat rollen hou je hem niet meer tegen. We hebben twee, drie dagen lang erg veel telefoontjes gekregen van mensen die een Brink-trekhaak hadden gekocht die dachten dat ze naar de dealer moesten, daarna werd het al gauw stiller. Onze grote klanten hebben we inmiddels allemaal één op één benaderd en geïnformeerd. Al met al denk ik niet dat we er op de lange termijn schade van zullen ondervinden – recalls zijn tegenwoordig immers niets bijzonders meer.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.