Restwaarde jonge auto`s stijgt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de cijfers van EurotaxGlass, dat koerslijsten voor gebruikte auto’s samenstelt in zestien Europese landen. Volgens EurotaxGlass is de restwaarde-ontwikkeling in ons land het meest positief, gevolgd door België (+ 4,1%). De waarde van een twee jaar oude auto bij verkoop door een autobedrijf aan een particulier daalde het afgelopen jaar in Europa gemiddeld met 0,1%, tot 67% van de nieuwprijs.
De restwaardedaling is het gevolg van lagere nieuwprijzen, aldus Rick Yarrow, baas van prijsvergelijkingssite Eurocarprice.com. Volgens hem is de daling van de ‘Europese’ restwaarde voornamelijk te wijten aan de ontwikkelingen op de Britse en de Italiaanse markt: “De prijzen in de meeste andere landen zijn stabiel of kruipen iets omhoog”. Naast Nederland en België geldt dat laatste voor Frankrijk, Duitsland en Portugal. Auto’s op diesel liggen tegenwoordig beter in de markt dan benzinegestookte modellen: de restwaarde van een twee jaar oude diesel ligt op 69%, tegen 65% voor een auto met benzinemotor; voor drie jaar oude auto’s liggen de percentages respectievelijk op 53 en 48.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.