Fiat bereikt akkoord met schuldeisers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die moet in de komende twee jaar plaatsvinden en zou bestaan uit de verkoop van een aantal bedrijfsonderdelen en een aandelenemissie. Dat de beurs rekening houdt met het laatste, blijkt uit de koersdaling van 6,3% die het aandeel Fiat gisteren op de beurs in Milaan moest incasseren. Het akkoord kan Fiat helpen aan een downgrading door kredietbeoordelaars te ontkomen.
Een onzekere factor vormt de positie van General Motors, dat 20% van de aandelen in Fiats verliesgevende autodivisie bezit. Fiat heeft een optie om GM de rest van de autodivisie te verkopen, maar die geldt pas vanaf 2004. Binnen de Amerikaanse autogigant zou echter zijn gesproken over de mogelijkheid Fiat in staat te stellen de optie vervroegd te verzilveren. De Financiële Telegraaf meldt dat volgens bronnen binnen GM de kans op een overname van Fiat Auto “meer dan theoretisch” is.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.