TDA: dodehoekspiegels mogelijk niet op tijd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nog steeds rijden ruim 75.000 oftewel 50% van alle vrachtwagens in Nederland rond zonder een dodehoekspiegel of –camera, becijfert het TDA, en als de vervoerders niet snel afspraken maken voor het monteren ervan kunnen de truckdealers niet garanderen dat alle vrachtwagens er op tijd mee zijn uitgerust. De organisatie heeft berekend dat alle 4.000 bedrijfswagenmonteurs die bij de truckdealers in Nederland werken minstens zes dagen per persoon nodig hebben om die 75.000 auto’s vóór 1 januari te voorzien van een dodehoek-zichtsysteem, terwijl in principe alle monteurs vrijwel 100% bezet zijn. Daarom gaan de bij TDA aangesloten truckdealers vervoerders door middel van posters oproepen om uiterlijk 1 juli aanstaande de spiegels of camera’s bij hen te bestellen en een afspraak te maken voor montage ervan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.