ANWB neemt VVSN over

Redactie Redactie
• Laatste update:

De directeur hulpverlening van de ABWB, Cees van den Vlekkert, verwacht daar overigens geen probleem. De overname is opmerkelijk omdat de VVSN een paar maanden geleden het vervangend vervoer dat via de ANWB kritiseerde door te suggereren dat de leenauto’s gebruikt zouden worden voor drugstransporten. ANWB-leden die via de VVSN leenauto’s meekregen, zouden te lange ritten maken en de auto’s te lang houden. Naar aanleiding van het stijgende misbruik zijn vorig jaar de regels met betrekking tot aan wie wel of geen leenauto wordt meegegeven aangescherpt. “Die kwestie is uitgepraat”, zegt Van den Vlekkert. “Wij zitten gewoon weer op vriendschappelijke basis om de tafel.”

Minder haperingen
De ANWB wil VVSN integreren met de eigen vervangend vervoer-dochter Anglo en het pas opgerichte Logicx, dat de logistiek van pechauto’s, auto’s die zijn betrokken bij ongelukken en vervangend vervoer moet optimaliseren. Op termijn zal de nieuwe combinatie verdergaan onder de naam Logicx en ergens in het midden van het land (Hoevelaken, Barneveld) worden gevestigd. “Wij willen de inzet van vervangauto’s en de kwaliteit van deze service kunnen garanderen”, vertelt Van den Vlekkert. “In negentig procent van de gevallen kunnen wij gestrande auto’s ter plekke weer onderweg helpen, maar wij willen vermijden dat het systeem hapert in de tien procent dat dat niet lukt.”
VVSN is (nog) een dochterbedrijf van de VBS (Vereniging van Bergings Specialisten) en was een jaar geleden uitgebreid in het nieuws door een conflict met Budget Rent-a-Car. De Hoofddorpse autoverhuurder zette in die periode zelf een vervangend vervoersorganisatie op, de BMSN, terwijl de bergersorganisatie zijn heil bij andere verhuurders zocht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.