Margeregeling komt, Bochane gaat

Redactie Redactie
• Laatste update:

De laatste details zullen de komende weken worden uitgewerkt, vertelt scheidend voorzitter Piet Bochane. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de variabele marge in op 1 maart as. Bochane: “Het eerste halfjaar hebben alle dealers tachtig procent van de punten sowieso al binnen, zodat je kunt spreken van een overgangsregeling.” De stemming maakte deel uit van een vergadering die voor Bochane tevens de laatste was: hij droeg de hamer over aan Herman Stam, die als interim-voorzitter op zoek gaat naar een onafhankelijke voorzitter. Bochane’s besluit is het gevolg van de aanhoudende discussies rondom het functioneren van het RDV-bestuur. Bochane: “De persoonlijke aanvallen door sommige dealers hebben me mentaal en moreel heel diep geraakt.”

Voor meer reacties, inclusief die van Martin Hegeman (commercieel directeur Renault Nederland), zie Automotive 3 van 14 februari 2001.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.