Renault-dealers doen eigen margevoorstel

Redactie Redactie
• Laatste update:

De RDV heeft een compromis bedacht dat op 20 december onderwerp van gesprek met de importeur zal zijn. RDV-voorzitter Piet Bochane: “We gaan het met Renault Nederland bespreken, maar het zal óns voorstel zijn dat we op tafel leggen: er wordt dus niet verder over onderhandeld.” Volgens Bochane wil de RDV best een variabel margedeel accepteren, maar dat moet van uitsluitend duidelijk meetbare punten afhangen. Daarbij moet worden gedacht aan zaken als het op orde hebben van de signalisatie en het al dan niet verstrekken van bedrijfsgegevens. Zaken als een service-enquête mogen van Bochane niet van invloed zijn op de marge: “Dat wordt middels een telefoongesprek gemeten en is dus sterk afhankelijk van de sfeer van het gesprek en de stemming van enquêteur en ondervraagde.” Het variabele deel van de marge in het RDV-voorstel bedraagt vijf à zes procent, iets minder dus dan de 6,5% uit het voorstel van Renault Nederland.
De RDV moet het voorstel nog juridisch laten toetsen en daarna zal het aan de importeur worden voorgelegd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.