GM stapt in Daewoo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarmee is een belangrijke stap gezet in de redding van de noodlijdende Koreaanse autofabrikant. De nieuwe onderneming wordt eigenaar van ‘bepaalde’ binnenlandse en buitenlandse Daewoo-vestigingen. Duidelijk is in ieder geval dat de 22 buitenlandse verkoopvestigingen – waaronder Daewoo Motor Benelux – onderdeel worden van het nieuwe bedrijf. Sommige buitenlandse fabrieken – bijvoorbeeld in Oost-Europa – vallen buiten de boot, maar zullen volgens Daewoo wel voorzien blijven worden van onderdelen en technische assistentie.
Beide deelnemende partijen willen voor het eind van het jaar een bindende overeenkomst opstellen. De GM-groep brengt $ 400 miljoen in en krijgt 67% van de aandelen, de crediteuren betalen $ 197 miljoen voor 33% van de onderneming. General Motors Corporation wordt voor minder dan de helft eigenaar van het nieuwe Daewoo: de rest van de 67% van de aandelen komt in handen van zijn alliantiepartners, waaronder Fiat.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.