Milieu-etiket wel/niet uitgesteld

Redactie Redactie
• Laatste update:

Officieel is er geen sprake van uitstel, maar de controleurs van de Economische Controle Dienst zullen niet uitrukken om te controleren of het milieu-etiket achter de voorruit van auto’s in de dealershowroom prijkt. Want iedereen die bij het project betrokken is, weet dat 18 januari onhaalbaar is. Vertegenwoordigers van VROM, RAI en RDW hebben dat eergisteren samen ook geconcludeerd, en hoewel niemand het officieel wil zeggen, is duidelijk dat is afgesproken dat de overheid zijn ECD-controleurs tot de AutoRAI aan de lijn zal houden, zodat de branche extra tijd krijgt om het etiket in te voeren. Men kon niet anders, want de databestanden die het RDC aangeleverd heeft gekregen, zijn volgens een goed ingevoerde bron bijgewerkt tot 23 oktober vorig jaar. Een milieu-etiket drukken voor een model of type dat later op de markt is gekomen, kan dus niet. “En in showrooms zie je nogal eens nieuwe modellen”, merkt woordvoerder Cees Boutens van RAI Vereniging droogjes op.
Ook elders loopt het project niet op rolletjes. “De tekst van het handboek dat de Novem voor de dealer gaat maken is nog niet klaar”, aldus Frans Kragten van de NDA. “En de boekjes met informatie voor de consument gaan pas op 31 januari naar de drukker.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.