Ook Autodata wil kentekengegevens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarvoor wil het niet alleen toegang krijgen tot de kentekengegevens, maar ook diensten als APK-afmelden en ORB gaan aanbieden. Voor die laatste twee diensten is overigens geen toestemming van het ministerie vereist: als Autodata aan bepaalde eisen van het RDW voldoet, mag het ze gaan aanbieden.
Autodata heeft de vergunning voor toegang tot de kentekengegevens begin vorig jaar aangevraagd, nadat stichting Stidenda dat ook had gedaan. Het ministerie gaf Stidenda onlangs toestemming om de gegevens te gaan gebruiken. Autodata verwacht die toestemming binnen enkele weken ook te krijgen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.