Bolkestein buigt zich over autobelastingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de grote verschillen in belastingdruk zijn de ‘kale’ autoprijzen in Europa sterk verschillend, waardoor het voor consumenten aantrekkelijk kan zijn een nieuwe auto in het buitenland te kopen en zelf in te voeren. Verschillende fabrikanten (Volkswagen, Opel) hebben volgens de Europese Commissie getracht dit te verhinderen en kregen zware boetes opgelegd, tegen andere fabrikanten lopen nog onderzoeken. De verschillende belastingregimes van de EU-lidstaten – die in feite aan de basis liggen van de grote prijsverschillen tussen auto’s uit verschillende landen – bleven tot nu toe buiten schot. Met de door Bolkestein aangekondigde nota lijkt de politiek nu ook de hand in eigen boezem te steken en te erkennen dat belastingharmonisatie een voorwaarde is voor een echt open en vrije Europese markt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.