Toyota: auto’s en onderdelen naar België

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de vakbonden is voor de betrokken medewerkers een sociaal plan overeengekomen.
Toyota Europe heeft besloten van Zeebrugge de importhaven voor nieuwe auto’s te maken voor een deel van de Europese markt en zal van hieruit de distributie naar dealers gaan verzorgen. Zeebrugge was al aangewezen als exporthaven voor de Yaris, die vanaf volgend jaar in Frankrijk zal worden gebouwd. De distributie van onderdelen en accessoires zal gaan plaatsvinden vanuit het Belgische Diest.
Louwman & Parqui blijft zowel bij auto’s als onderdelen/accessoires verantwoordelijk voor order intake, dealerondersteuning, facturering, training/opleiding en marketing. Toyota Europe verzorgt de fysieke opslag en distributie. Als het om onderdelen en accessoires gaat, worden die per dealer verpakt. Deze pakketjes gaan naar ‘knooppunt’ Louwman & Parqui, waar de distributeur er niet-fabrieks onderdelen aan toevoegt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Toyota: auto’s en onderdelen naar België | Automotive Online

Toyota: auto’s en onderdelen naar België

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de vakbonden is voor de betrokken medewerkers een sociaal plan overeengekomen.
Toyota Europe heeft besloten van Zeebrugge de importhaven voor nieuwe auto’s te maken voor een deel van de Europese markt en zal van hieruit de distributie naar dealers gaan verzorgen. Zeebrugge was al aangewezen als exporthaven voor de Yaris, die vanaf volgend jaar in Frankrijk zal worden gebouwd. De distributie van onderdelen en accessoires zal gaan plaatsvinden vanuit het Belgische Diest.
Louwman & Parqui blijft zowel bij auto’s als onderdelen/accessoires verantwoordelijk voor order intake, dealerondersteuning, facturering, training/opleiding en marketing. Toyota Europe verzorgt de fysieke opslag en distributie. Als het om onderdelen en accessoires gaat, worden die per dealer verpakt. Deze pakketjes gaan naar ‘knooppunt’ Louwman & Parqui, waar de distributeur er niet-fabrieks onderdelen aan toevoegt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.