Onderdelenleverancier Molco sluit aan bij inkoopclub Nexus

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Molco Car Parts sluit aan bij de alliantie van Nexus Automotive International. (Foto: Molco Car Parts)

Onderdelenleverancier Molco Car Parts is sinds deze maand lid van de internationale inkoopcombinatie voor onderdelen Nexus Automotive International. Dit meldt Pim van ’t Hoenderdaal, directeur bij Molco, aan Automotive. “In de groei die we doormaken, is dit een logische stap”, zegt hij. “Wij kunnen bij Nexus gebruik maken van verschillende concepten en hebben toegang tot een internationaal netwerk van toeleveranciers en collega-distributeurs.” Molco kocht eerder dit jaar de webwinkel Site4Cars.

De afzetmarkt van Molco – dealers, universele autobedrijven en grossiers – bevinden zich voornamelijk in de Benelux en Duitsland. Het assortiment omvat meer dan 1,3 miljoen items, verdeeld over 400 artikelgroepen en meer dan 250 merken (waarvan twee eigen labels, Ashuki en Palidium). Lees hier hoe Molco het opneemt tegen de ‘Amerikaanse reuzen’ Sator en Partspoint.

Inkoopcombinatie en alliantie Nexus Automotive International is in 2014 opgericht. De alliantie richt zich naast West-Europa ook op Oost-Europa en het Midden-Oosten. In 2018 lanceerde het bedrijf online platform Marketparts.com.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Onderdelenleverancier Molco sluit aan bij inkoopclub Nexus | Automotive Online

Onderdelenleverancier Molco sluit aan bij inkoopclub Nexus

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Molco Car Parts sluit aan bij de alliantie van Nexus Automotive International. (Foto: Molco Car Parts)

Onderdelenleverancier Molco Car Parts is sinds deze maand lid van de internationale inkoopcombinatie voor onderdelen Nexus Automotive International. Dit meldt Pim van ’t Hoenderdaal, directeur bij Molco, aan Automotive. “In de groei die we doormaken, is dit een logische stap”, zegt hij. “Wij kunnen bij Nexus gebruik maken van verschillende concepten en hebben toegang tot een internationaal netwerk van toeleveranciers en collega-distributeurs.” Molco kocht eerder dit jaar de webwinkel Site4Cars.

De afzetmarkt van Molco – dealers, universele autobedrijven en grossiers – bevinden zich voornamelijk in de Benelux en Duitsland. Het assortiment omvat meer dan 1,3 miljoen items, verdeeld over 400 artikelgroepen en meer dan 250 merken (waarvan twee eigen labels, Ashuki en Palidium). Lees hier hoe Molco het opneemt tegen de ‘Amerikaanse reuzen’ Sator en Partspoint.

Inkoopcombinatie en alliantie Nexus Automotive International is in 2014 opgericht. De alliantie richt zich naast West-Europa ook op Oost-Europa en het Midden-Oosten. In 2018 lanceerde het bedrijf online platform Marketparts.com.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.