Berner bouwt nieuw Europees DC in Kerkrade

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Artists impression van het nieuwe distributiecentrum (foto: Berner)

Berner, leverancier van kleinmateriaal en gereedschappen, heeft de eerste paal geslagen van een nieuw distributiecentrum in Kerkrade. Dit meldt het bedrijf. 

De bouw maakt deel uit van de plannen van Berner om de distributie in de Benelux en het Rijn-Ruhr-gebied sneller te laten verlopen, meldt het bedrijf. Het doel is om klanten nog dezelfde dag te beleveren. “Met de bouw van centrale Europese magazijn in Kerkrade heeft de Berner Group een nieuwe stap gezet naar maximale klantgerichtheid”, vertelde Berner-ceo Christian Berner bij het slaan van de eerste paal. “Om zo dicht mogelijk bij onze klanten te staan, willen wij hen in 25 Europese landen binnen 24 uur kunnen beleveren. De mogelijkheid om klanten nog dezelfde dag te kunnen beleveren wordt een beslissende concurrentiefactor in tijden van digitalisering.”

Het nieuwe logistieke centrum in Kerkrade wordt met zijn 24 laadstations voor vrachtwagens een centraal magazijn voor de Berner Group. Het terrein beslaat 60 duizend vierkante meter. Het bebouwde oppervlak voor de opslag van producten wordt 25 duizend vierkante meter, waarbij een uitbreiding naar 40 duizend vierkante meter mogelijk is.

Daarnaast komt er kantoorruimte voor de ruim honderd medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor. Het nieuwe logistiek centrum in Kerkrade moet uiterlijk in het najaar van 2020 in gebruik worden genomen.