Equipmentproducent Nexion koopt hefbrugfabrikant Stenhoj

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het fusiebedrijf heeft een omzet van 340 miljoen euro. (Foto: Stenhoj)

Equipmentproducent Nexion Automotive Solutions heeft de Deense hefbruggen-fabrikant Stenhoj Group gekocht. Nexion neemt een belang van 75 procent in het bedrijf: de overige aandelen blijven in handen van de familie Dyoe. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Het nieuwe gezamenlijke bedrijf draait met tweeduizend medewerkers een omzet van circa 340 miljoen euro.

Het Italiaanse Nexion, onder meer bekend van de merken Corghi en Mondolfo, is vooral actief in het zuiden van Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika, terwijl Stenhoj vooral in Noord-Europa en Australië actief is. “Het bouwen van sterke partnerships is cruciaal om een winnaar te kunnen zijn in de toekomst”, zegt Soeren Dyoe Madsen, die ceo blijft van het bedrijf. “Door deze deal ontstaat een van de sterkste equipmentleveranciers in Europa en misschien wel van de wereld.”

Stokvis Equipment is distributeur van Stenhoj Group producten voor de Nederlandse markt. Directeur Arian van den Berg verwacht niet dat er iets verandert op de Nederlandse markt. Nexion heeft in Nederland onder meer Maha, Explora en Nijboer Blijstra als partners. “Het is beide bedrijven niet te doen om een aanpassing van de distributiestructuur voor de West-Europese markt, ze richten zich nadrukkelijk op groeimarkten zoals de VS.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Equipmentproducent Nexion koopt hefbrugfabrikant Stenhoj | Automotive Online

Equipmentproducent Nexion koopt hefbrugfabrikant Stenhoj

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het fusiebedrijf heeft een omzet van 340 miljoen euro. (Foto: Stenhoj)

Equipmentproducent Nexion Automotive Solutions heeft de Deense hefbruggen-fabrikant Stenhoj Group gekocht. Nexion neemt een belang van 75 procent in het bedrijf: de overige aandelen blijven in handen van de familie Dyoe. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Het nieuwe gezamenlijke bedrijf draait met tweeduizend medewerkers een omzet van circa 340 miljoen euro.

Het Italiaanse Nexion, onder meer bekend van de merken Corghi en Mondolfo, is vooral actief in het zuiden van Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika, terwijl Stenhoj vooral in Noord-Europa en Australië actief is. “Het bouwen van sterke partnerships is cruciaal om een winnaar te kunnen zijn in de toekomst”, zegt Soeren Dyoe Madsen, die ceo blijft van het bedrijf. “Door deze deal ontstaat een van de sterkste equipmentleveranciers in Europa en misschien wel van de wereld.”

Stokvis Equipment is distributeur van Stenhoj Group producten voor de Nederlandse markt. Directeur Arian van den Berg verwacht niet dat er iets verandert op de Nederlandse markt. Nexion heeft in Nederland onder meer Maha, Explora en Nijboer Blijstra als partners. “Het is beide bedrijven niet te doen om een aanpassing van de distributiestructuur voor de West-Europese markt, ze richten zich nadrukkelijk op groeimarkten zoals de VS.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.