Berner koopt distributietak Barnes Europe

Redactie Redactie
• Laatste update:

Barnes Distribution Europe is tot nu toe de grootste aanwinst van de Duitse Berner-groep. Deze bestaat uit drie business units: BD France, Kent (ook aanwezig in Breda) en Toolcom Supplies. De overname wordt op 31 december een feit.

Barnes maakt wereldwijd precisiecomponenten en levert daarnaast logistieke en operationele diensten, zoals supply chain oplossingen voor onderhoud en productie. De overname stelt de Berner-groep in staat om verder te groeien. “We kunnen nu ons productportfolio uitbreiden, de directe verkoop in Europa uitbreiden en nieuwe klantengroepen aantrekken,” zegt directievoorzitter Jörn Werner.

In Nederland heeft de Berner-groep een vestiging in Landgraaf. Bij Barnes Distribution Europe zijn circa 550 medewerkers in dienst. Deze zijn onder andere werkzaam bij distributiebedrijven in Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Daarnaast heeft Barnes ook nog een holding in Zwitserland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Berner koopt distributietak Barnes Europe | Automotive Online

Berner koopt distributietak Barnes Europe

Redactie Redactie
• Laatste update:

Barnes Distribution Europe is tot nu toe de grootste aanwinst van de Duitse Berner-groep. Deze bestaat uit drie business units: BD France, Kent (ook aanwezig in Breda) en Toolcom Supplies. De overname wordt op 31 december een feit.

Barnes maakt wereldwijd precisiecomponenten en levert daarnaast logistieke en operationele diensten, zoals supply chain oplossingen voor onderhoud en productie. De overname stelt de Berner-groep in staat om verder te groeien. “We kunnen nu ons productportfolio uitbreiden, de directe verkoop in Europa uitbreiden en nieuwe klantengroepen aantrekken,” zegt directievoorzitter Jörn Werner.

In Nederland heeft de Berner-groep een vestiging in Landgraaf. Bij Barnes Distribution Europe zijn circa 550 medewerkers in dienst. Deze zijn onder andere werkzaam bij distributiebedrijven in Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Daarnaast heeft Barnes ook nog een holding in Zwitserland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.