Nieuwe remmentestbanken van Bosch

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de volautomatische stand beperken de banken de duur van een complete test – inclusief in- en uitrijden – tot drie minuten. De test start zodra de auto op de rollen staat. De monteur hoeft alleen het rempedaal te bedienen, waarbij de remschijven allereerst op laterale slag worden onderzocht. Voor het controleren van elektronische parkeerremmen is er een aparte testprocedure – iets wat concurrent Autec VLT al eerder aanbood.

Uitbreiden van de BSA 43xx-serie kan modulair tot een complete teststraat, onder andere met controlemogelijkheid voor diverse elementen van de wielophanging. Andere opties zijn de zijsliptester met of zonder compensatieplaat en controle van ABS-sensoren met de KTS-diagnosetester. Deze is ook bruikbaar als scantool onder de nieuwe APK-regels die op 1 mei 2014 van kracht worden. Een pc met de BNet-software of Bosch pc-rolwagen stuurt de teststraat aan en communiceert tevens met andere computers in de werkplaats en aan de balie. Het uitvoeren van individuele teststappen, opslag van meetresultaten en vergelijking met referentiewaarden uit de databank behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe remmentestbanken van Bosch | Automotive Online

Nieuwe remmentestbanken van Bosch

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de volautomatische stand beperken de banken de duur van een complete test – inclusief in- en uitrijden – tot drie minuten. De test start zodra de auto op de rollen staat. De monteur hoeft alleen het rempedaal te bedienen, waarbij de remschijven allereerst op laterale slag worden onderzocht. Voor het controleren van elektronische parkeerremmen is er een aparte testprocedure – iets wat concurrent Autec VLT al eerder aanbood.

Uitbreiden van de BSA 43xx-serie kan modulair tot een complete teststraat, onder andere met controlemogelijkheid voor diverse elementen van de wielophanging. Andere opties zijn de zijsliptester met of zonder compensatieplaat en controle van ABS-sensoren met de KTS-diagnosetester. Deze is ook bruikbaar als scantool onder de nieuwe APK-regels die op 1 mei 2014 van kracht worden. Een pc met de BNet-software of Bosch pc-rolwagen stuurt de teststraat aan en communiceert tevens met andere computers in de werkplaats en aan de balie. Het uitvoeren van individuele teststappen, opslag van meetresultaten en vergelijking met referentiewaarden uit de databank behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.