Cobrascan wint Autovakprijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

De jury roemde de handzaamheid en het gemak waarmee met de TEN Cobrascan via de EOBD-stekker informatie kan worden uitgelezen. "Het apparaat is slim, simpel en breed inzetbaar", aldus juryvoorzitter Roger Deckers. Via een plug and play-systeem leest het diagnose-apparaat automatisch alle relevante systeeminformatie en -parameters, foutcodes en lambdasensor-signalen. Hierdoor wordt bij het uitvoeren van de emissiemeting tijdwinst geboekt. Het apparaat kan worden aangesloten op elke standaar pc of laptop en is daardoor ook gemaakt te updaten.

De Cobrascan is volgens de jury bovendien `toekomstproof`. Op dit moment meet het alleen emissiegerelateerde voertuiginformatie, maar op termijn kunnen ook andere data (bijvoorbeeld  airbaggegevens) worden uitgelezen.

Directeur Leon Andriessen van de Andriessen Groep was zeer verguld met de erkenning. "We zijn al 24 jaar bezig met de ontwikkeling van emissietesters, omdat we zagen aankomen dat emissie-eisen steeds belangrijker worden. Het is fantastisch dat die inspanningen nu worden beloond." Andriessen onderstreept dat de Cobrascan op dit moment nog geen vervanging is voor  tailpipe emissietests. "Maar wellicht dat dat in de toekomst wel mogelijk wordt."

Op Autoworks.nl vindt u het laatste nieuws rechtstreeks van de AutovakRAI 2009-beursvloer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Cobrascan wint Autovakprijs | Automotive Online

Cobrascan wint Autovakprijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

De jury roemde de handzaamheid en het gemak waarmee met de TEN Cobrascan via de EOBD-stekker informatie kan worden uitgelezen. "Het apparaat is slim, simpel en breed inzetbaar", aldus juryvoorzitter Roger Deckers. Via een plug and play-systeem leest het diagnose-apparaat automatisch alle relevante systeeminformatie en -parameters, foutcodes en lambdasensor-signalen. Hierdoor wordt bij het uitvoeren van de emissiemeting tijdwinst geboekt. Het apparaat kan worden aangesloten op elke standaar pc of laptop en is daardoor ook gemaakt te updaten.

De Cobrascan is volgens de jury bovendien `toekomstproof`. Op dit moment meet het alleen emissiegerelateerde voertuiginformatie, maar op termijn kunnen ook andere data (bijvoorbeeld  airbaggegevens) worden uitgelezen.

Directeur Leon Andriessen van de Andriessen Groep was zeer verguld met de erkenning. "We zijn al 24 jaar bezig met de ontwikkeling van emissietesters, omdat we zagen aankomen dat emissie-eisen steeds belangrijker worden. Het is fantastisch dat die inspanningen nu worden beloond." Andriessen onderstreept dat de Cobrascan op dit moment nog geen vervanging is voor  tailpipe emissietests. "Maar wellicht dat dat in de toekomst wel mogelijk wordt."

Op Autoworks.nl vindt u het laatste nieuws rechtstreeks van de AutovakRAI 2009-beursvloer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.