Fiod doet inval bij autobedrijf in Deventer

Fraude • De eigenaren van Zaza Car, waar vooral Duitse luxewagens staan, worden verdacht van miljoenenfraude.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) heeft gisteren een inval gedaan bij het Deventerse autobedrijf Zaza Car. Ook zijn er enkele woningen doorzocht en waren er soortgelijke invallen in Assen en Utrecht. Dit meldt het AD. Volgens de krant worden de eigenaren van het bedrijf ervan verdacht bijna 3 miljoen euro aan belastingen te hebben ontdoken door ‘slinkse trucs’ met valse facturen.

Bij de inval zijn ook twee mannen van 28 en 30 jaar opgepakt die niet alleen worden gezien als bestuurders van Zaza Car maar ook van een aantal andere bedrijven. Zij plegen vermoedelijk belastingfraude door onterecht omzetbelasting terug te claimen en daarvoor valse facturen te laten opmaken, zo schrijft het AD

Bij de inval zijn in ieder geval twee Range Rovers in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op de administratie, bankrekeningen en 45 duizend euro contant geld.

Volgens omstanders en omliggende bedrijven is het ‘niet de eerste keer’ dat onder meer de politie op de stoep staat van het bedrijf in Deventer, aldus de krant.

Autobedrijven zijn wel vaker betrokken bij fraude en criminaliteit. Zo viel vorig jaar een controleteam bij vijf autobedrijven binnen in Almelo.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Fiod doet inval bij autobedrijf in Deventer | Automotive Online

Fiod doet inval bij autobedrijf in Deventer

Fraude • De eigenaren van Zaza Car, waar vooral Duitse luxewagens staan, worden verdacht van miljoenenfraude.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) heeft gisteren een inval gedaan bij het Deventerse autobedrijf Zaza Car. Ook zijn er enkele woningen doorzocht en waren er soortgelijke invallen in Assen en Utrecht. Dit meldt het AD. Volgens de krant worden de eigenaren van het bedrijf ervan verdacht bijna 3 miljoen euro aan belastingen te hebben ontdoken door ‘slinkse trucs’ met valse facturen.

Bij de inval zijn ook twee mannen van 28 en 30 jaar opgepakt die niet alleen worden gezien als bestuurders van Zaza Car maar ook van een aantal andere bedrijven. Zij plegen vermoedelijk belastingfraude door onterecht omzetbelasting terug te claimen en daarvoor valse facturen te laten opmaken, zo schrijft het AD

Bij de inval zijn in ieder geval twee Range Rovers in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op de administratie, bankrekeningen en 45 duizend euro contant geld.

Volgens omstanders en omliggende bedrijven is het ‘niet de eerste keer’ dat onder meer de politie op de stoep staat van het bedrijf in Deventer, aldus de krant.

Autobedrijven zijn wel vaker betrokken bij fraude en criminaliteit. Zo viel vorig jaar een controleteam bij vijf autobedrijven binnen in Almelo.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.