Focwa stelt Congres uit om conflict met geschorste leden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Reden voor het te elfder ure afgelasten van het congres is een conflict tussen de Vereniging Focwa Schadeherstel en vijf leden die door de Focwa waren geschorst. De leden stapten daarop naar de Beroepscommissie, om deze schorsing aan te vechten. De Rechtbank Den Haag heeft vandaag in een kort geding bepaald dat de schorsing van de leden pas kan ingaan na een uitspraak van de Beroepscommissie van Federatie Focwa.

Door deze uitspraak hebben de `geschorste` leden ook toegang tot het jaarcongres, iets wat Focwa pertinent niet wil, zei de branchevereniging vanmiddag al tegen Automotive. Nu is dus besloten het evenement, waar jaarlijks veel schadeherstelbedrijven, klanten, toeleveranciers en pers op afkomen, morgen te schrappen.

Teleurgesteld
Maessen zegt teleurgesteld te zijn in het voorlopige vonnis. “Maar we zien geen andere mogelijkheid dan het congres uit te stellen.” Maessen zegt vooral te betreuren dat de rechter als reden voor zijn vonnis geeft dat de bedrijven niet als gevolg van gedragingen van individuen als lid geschrapt mogen worden.

Focwa gaat zijn statuten aanpassen om in de toekomst wel bedrijven te kunnen schorsen cq lidmaatschap op te zeggen. Ook gaat de vereniging zich beraden op juridische stappen tegen de individuele leden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.