Verzekeraarsverbond: financiële positie gezond

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het verbond van Verzekeraars daalde de gemiddelde jaarpremie voor autoverzekeringen (een gemiddelde van alle producten, van WA tot en met Casco) tussen medio 2008 en medio 2010 van 423 euro naar 406 euro, een daling van 4%. “In combinatie met hogere schadelasten door het slechte winterweer kan dit bij sommige individuele autoverzekeraars tot negatieve trends hebben geleid.”

Over het algemeen is de financiële positie van verzekeraars echter gezond, stelt het verbond. “De verzekeringsbranche staat voor een financieel gezonde positie van schadeverzekeraars. Deze positie is zeer solide; de solvabiliteit komt medio 2010 op 271%.”

Het Verbond van Verzekeraars heeft wel begrip voor de brief van DNB. “Met de financiële crisis in het achterhoofd trekt DNB als toezichthouder tegenwoordig eerder aan de bel wanneer ze financiële risico’s signaleren om daarmee betrokken partijen aan te zetten om maatregelen te nemen. De brief van DNB aan de autoverzekeraars vormt een belangrijk signaal.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.