Voormalig verkoopadviseurs lanceren offertesite

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bezoekers kunnen op de websites een auto samenstellen, waarna er een offerte-aanvraag wordt verstuurd naar vier dealers in de regio. Zij sturen binnen twee werkdagen een offerte op en ontvangen de contactgegevens van de potentiële klant. De deal moet in de showroom worden gesloten. Via Bedrijfsautooffertevergelijk.nl kunnen zakelijke autokopers en wagenparkbeheerders offertes aanvragen.

70% van alle dealers
Om leads te ontvangen via Autooffertevergelijk.nl moeten dealers zich aanmelden. Ze betalen daarvoor inschrijfkosten (de hoogte is afhankelijk van de grootte van het bedrijf) en betalen daarna 12,95 (ex. btw) per lead die wordt aangeboden via de site. Door een goede Search Engine Optimisation moeten er voldoende bezoekers naar de site worden getrokken. Daarvoor is een Google Adwords-specialist aangesteld.

In Brabant is volgens de oprichters inmiddels zestig procent van de dealers aangesloten. “We gaan nu in Limburg dealers benaderen en rollen het netwerk zo verder uit. Voor het eind van het jaar willen we zeventig procent van de Nederlandse dealers hebben aangesloten op onze sites”, aldus mede-oprichter Sander de Bruijn.

Rapportagetool
De afgelopen jaren zijn er verschillende offertevergelijkingssites gelanceerd, vrijwel allemaal weinig succesvol. De Bruijn en Akerboom zijn ervan overtuigd dat hun sites het beter zullen doen. “Anders dan andere vergelijkingssites vragen wij geen geld van de consument”, zegt De Bruijn.

“Het grootste verschil zit hem in de meerwaarde die we bieden aan dealers”, vult Akerboom aan. “We hebben samen 25 jaar ervaring in de dealerwereld en weten wat bedrijven nodig hebben, onder meer op het gebied van marketing. We ondersteunen ze met informatie over hoe ze hun online leadconversie kunnen verhogen, maar geven ze ook inkijk in het online zoekgedrag voor hun rayon. Deze informatie krijgen ze te zien in een rapportagetool waartoe ze, zonder extra kosten, via hun dealerlogin toegang hebben. We willen dealers op deze manier helpen meer bezoekers naar de showroom te trekken en onafhankelijker maken van de importeur.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.