Autotechnica Brussel volgeboekt

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Autotechnica

De vorige editie van Autotechnica in 2016 werd na twee dagen afgelast vanwege de aanslagen in Brussel. De vooruitzichten voor dit jaar zijn beter. In totaal staan er 400 bedrijven uit alle geledingen van de autobranche en worden er 1.000 nieuwe producten getoond. De organisatie verwacht 32 duizend bezoekers.

Volgens beursmanager Klaus van Cauwenberghe is de beursvloer 14,8 procent gegroeid, ten opzichte van de vorige keer. Verdeeld over drie hallen en een patio zijn werkplaatsinrichting, equipment, gereedschap, onderdelen, serviceconcepten, wasstraten, materialen voor schadeherstel en pechhulp te vinden.

“We hebben 62 nieuwe exposanten, van de 400 standhouders komen er 70 van buiten België en het aantal bedrijven uit Nederland is met 45 stuks ongekend hoog.” Onder de Nederlandse exposanten bevinden zich onder meer Ganzeboom Transmissies, Geevers, Jifeline, Kroon Oil en Eurol, MRT Engines, S&H Tyres, Serenco, Kavo Parts, Stahlie en Molco Car Parts. Ook Diesel Buchli, Arnott en LKQ zijn met een stand aanwezig op de beurs.

Congres en workshop

Naast nieuwe exposanten kent Autotechnica dit jaar ook met twee nieuwe onderdelen: het congres ‘Service 5.0, Revolution in Connectivity & Service‘ en de workshop ‘Veilig werken aan hybride en elektrische voertuigen’.

Het congres wordt georganiseerd door de Federatie Automaterialen van de Belgische evenknie van Bovag, Traxio. Tijdens het congres op 27 maart wordt onder meer het effect van megatrends zoals connected cars op de aftermarket behandeld door sprekers als Neil Pattemore, technisch directeur bij de Europese brancheverenigingen Figiefa en EGEA en prominenten van Traxio.

Tijdens de workshop op 26 maart komen de juiste procedures, uitrusting en materialen aan bod om risico’s te vermijden bij het werken aan voertuigen met een hoogspanningsbatterij.

De beurs wordt net als andere jaren gehouden in het bij het Atomium gelegen Brussels Expo en gaat op zondag 25 maart open om 9 uur. Op de eerste dag is het evenement geopend tot 18.00 uur, maar van maandag 26 maart tot en met woensdag 28 maart gaan de deuren open om 13.00 uur en sluiten om 21.00 uur.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.