Kwik-Fit verkocht

Redactie Redactie
• Laatste update:

500 vestigingen heeft, waarvan zo’n tweehonderd in Nederland. De verkoop van Kwik-Fit past binnen een reorganisatieprogramma van Ford waarbij dit jaar door de verkoop van bedrijfsonderdelen één miljard dollar moet worden binnengehaald. Het heeft inmiddels ook de verkoop van de Amerikaanse schadeketen Collision Team afgerond. Bovendien wil de autofabrikant Hertz Lease verkopen, een bedrijf met eigen vestigingen in veertien landen (waaronder in Nederland) en een wagenpark van zo’n 220 duizend auto’s.
CVC nam onlangs zes winkelketens over van Vendex KBB, waaronder Hans Anders, Kijkshop en Prenatal. Volgens Financial Times is de investeerder ook bijna rond met de overname van Halfords Engeland van Boots; hiermee zou 410 miljoen pond gemoeid zijn. CVC staat volgens De Telegraaf bekend als een investeerder die bedrijven tegen lage prijzen overneemt, saneert en met winst weer verkoopt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.