‘Nederland moet km-heffing invoeren om milieudoelen te halen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de OESO dreigt Nederland achterop te raken als er niet snel nieuwe maatregelen worden getroffen. Eerder concludeerde het Planbureau voor de Leefomgeving ook dat de invoering van een kilometerheffing noodzakelijk is voor ons land.  

Lees meer op Fleet&Mobility

Geen plannen
In 2010 lag er een vergevorderd plan voor de invoering van kilometerheffing, maar dit sneuvelde toen het kabinet Balkenende IV viel. In 2012 was er nog even sprake van dat de plannen uit de kast zouden worden gehaald, maar kort daarna bleek dat onder Rutte II deze vorm van betalen naar gebruik niet zou worden ingevoerd.

Recentelijk bevestigde Eric de Bruin, topambtenaar bij het Ministerie van Financiën en spreker op het zesde Automotive Dealerholdingseminar, dat er momenteel geen plannen zijn om alsnog de kilometerheffing – of een gestaffelde bijtelling – in te voeren. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Nederland moet km-heffing invoeren om milieudoelen te halen’ | Automotive Online

‘Nederland moet km-heffing invoeren om milieudoelen te halen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de OESO dreigt Nederland achterop te raken als er niet snel nieuwe maatregelen worden getroffen. Eerder concludeerde het Planbureau voor de Leefomgeving ook dat de invoering van een kilometerheffing noodzakelijk is voor ons land.  

Lees meer op Fleet&Mobility

Geen plannen
In 2010 lag er een vergevorderd plan voor de invoering van kilometerheffing, maar dit sneuvelde toen het kabinet Balkenende IV viel. In 2012 was er nog even sprake van dat de plannen uit de kast zouden worden gehaald, maar kort daarna bleek dat onder Rutte II deze vorm van betalen naar gebruik niet zou worden ingevoerd.

Recentelijk bevestigde Eric de Bruin, topambtenaar bij het Ministerie van Financiën en spreker op het zesde Automotive Dealerholdingseminar, dat er momenteel geen plannen zijn om alsnog de kilometerheffing – of een gestaffelde bijtelling – in te voeren. 

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.