Sterrenregen, maar strengere regels Euro NCAP

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tegelijkertijd maakte de testorganisatie bekend dat vanaf 2012 de eisen bij botsproeven worden aangescherpt. De precieze veranderingen moeten nog worden vastgesteld, maar duidelijk is al wel dat er strengere eisen komen ten aanzien van voetgangerveiligheid. Om voor het maximum aantal van vijf sterren in aanmerking te komen moet de score op dit onderdeel vanaf volgend jaar 60% zijn. Nu is dat nog 40%.

Kinderveiligheid
Ook komt er in 2014 extra aandacht voor de veiligheid van kinderen in het voertuig. Hierbij gaat de aandacht uit naar kinderen van zes jaar en ouder, terwijl de focus nu ligt op kinderen tussen de anderhalf en drie jaar.

In de jongste Euro NCAP-tests kregen op de Picanto na alle andere geteste auto`s vijf sterren, te weten de Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo en Orlando, Citroën DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, Volkswagen Golf Cabriolet en Jetta.
De Kia Picanto dankt de minder goede score aan het feit dat elektronische stabiliteitscontrole (ESP) niet standaard is. Verder voldoet de auto wel aan de strengste eisen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Sterrenregen, maar strengere regels Euro NCAP | Automotive Online

Sterrenregen, maar strengere regels Euro NCAP

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tegelijkertijd maakte de testorganisatie bekend dat vanaf 2012 de eisen bij botsproeven worden aangescherpt. De precieze veranderingen moeten nog worden vastgesteld, maar duidelijk is al wel dat er strengere eisen komen ten aanzien van voetgangerveiligheid. Om voor het maximum aantal van vijf sterren in aanmerking te komen moet de score op dit onderdeel vanaf volgend jaar 60% zijn. Nu is dat nog 40%.

Kinderveiligheid
Ook komt er in 2014 extra aandacht voor de veiligheid van kinderen in het voertuig. Hierbij gaat de aandacht uit naar kinderen van zes jaar en ouder, terwijl de focus nu ligt op kinderen tussen de anderhalf en drie jaar.

In de jongste Euro NCAP-tests kregen op de Picanto na alle andere geteste auto`s vijf sterren, te weten de Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo en Orlando, Citroën DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, Volkswagen Golf Cabriolet en Jetta.
De Kia Picanto dankt de minder goede score aan het feit dat elektronische stabiliteitscontrole (ESP) niet standaard is. Verder voldoet de auto wel aan de strengste eisen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.