Roel Steunenberg (Autohopper): ‘Een maandje varen lijkt me geweldig’

Nieuwe post • Roel Steunenberg (38) startte negen jaar geleden bij Ebag Trucklease in Ede. Na een uitstapje bij Coolblue is hij sinds deze maand terug in de branche: als directeur sales&operations bij verhuurbedrijf Autohopper. Steunenberg woont in Arnhem samen met zijn vriendin en twee dochters, van 2 en 5.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Roel Steunenberg. (Foto: Autohopper)

Wat was een belangrijk moment in uw loopbaan?

“Toen ik bij Boekhorst Autoschade begon. Toen ik daar pas begon, waren ze nog niet vertrouwd met autoverhuur en shortlease. Het was erg leuk en leerzaam om dat te mogen opbouwen. Toen we het eenmaal goed op de rit hadden, gaf dat ook wel een bijzonder gevoel.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Ik breng het liefst zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin. Ik ben vader van twee kleine kinderen en er gaat niets boven leuke activiteiten met ze doen. Als ze zwem- of balletles hebben, ga ik graag mee en als het koud genoeg is, ga ik graag met ze naar de schaatsbaan. Mijn werk en mijn gezin nemen heel veel tijd in, maar dat is het zeker waard. Als ik tijd over heb ga ik graag wielrennen. Vanuit mijn huis in Arnhem lekker een rondje op de Veluwe maken bijvoorbeeld.

Naar wat voor muziek luistert u het liefst?

“Ik luister het liefste naar hardstyle. Mijn favoriete artiest is Brennan Heart. Ik vind het heerlijk om via Spotify in de auto of via mijn oortjes bij het fietsen zijn muziek op te zetten. Op werk zet ik die muziek maar niet op, want het helpt toch iets minder om je goed te kunnen concentreren. Nee, festivals daar doe ik niet aan, dat zou iets te veel van het goede worden.”

Met wie zou u wel eens een goed gesprek willen voeren?

“Met Jeff Bezos. Ik vind het ongelooflijk knap hoe hij vanuit een zolderkamertje zo’n gigantisch imperium uit de grond heeft gestampt. Met zijn bedrijf heeft hij de wereld veranderd. Misschien is hij erop terugkijkend ook wel een beetje van zijn eigen succes geschrokken.”

Naar welk land zou graag heen willen?

“Als ik de kans krijg, zou ik graag naar Brazilië gaan. Ik heb gehoord dat de natuur er prachtig is. Een kustregio als Rio de Janeiro vind ik minder interessant: ik zou liever naar de Amazone willen. Lekker een maand met een bootje over riviertjes door het regenwoud varen, dat lijkt me geweldig. Wel goed oppassen dat je je reis in de jungle overleeft, haha.”

Roel Steunenberg (Autohopper): ‘Een maandje varen lijkt me geweldig’ | Automotive Online

Roel Steunenberg (Autohopper): ‘Een maandje varen lijkt me geweldig’

Nieuwe post • Roel Steunenberg (38) startte negen jaar geleden bij Ebag Trucklease in Ede. Na een uitstapje bij Coolblue is hij sinds deze maand terug in de branche: als directeur sales&operations bij verhuurbedrijf Autohopper. Steunenberg woont in Arnhem samen met zijn vriendin en twee dochters, van 2 en 5.
Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
Roel Steunenberg. (Foto: Autohopper)

Wat was een belangrijk moment in uw loopbaan?

“Toen ik bij Boekhorst Autoschade begon. Toen ik daar pas begon, waren ze nog niet vertrouwd met autoverhuur en shortlease. Het was erg leuk en leerzaam om dat te mogen opbouwen. Toen we het eenmaal goed op de rit hadden, gaf dat ook wel een bijzonder gevoel.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Ik breng het liefst zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin. Ik ben vader van twee kleine kinderen en er gaat niets boven leuke activiteiten met ze doen. Als ze zwem- of balletles hebben, ga ik graag mee en als het koud genoeg is, ga ik graag met ze naar de schaatsbaan. Mijn werk en mijn gezin nemen heel veel tijd in, maar dat is het zeker waard. Als ik tijd over heb ga ik graag wielrennen. Vanuit mijn huis in Arnhem lekker een rondje op de Veluwe maken bijvoorbeeld.

Naar wat voor muziek luistert u het liefst?

“Ik luister het liefste naar hardstyle. Mijn favoriete artiest is Brennan Heart. Ik vind het heerlijk om via Spotify in de auto of via mijn oortjes bij het fietsen zijn muziek op te zetten. Op werk zet ik die muziek maar niet op, want het helpt toch iets minder om je goed te kunnen concentreren. Nee, festivals daar doe ik niet aan, dat zou iets te veel van het goede worden.”

Met wie zou u wel eens een goed gesprek willen voeren?

“Met Jeff Bezos. Ik vind het ongelooflijk knap hoe hij vanuit een zolderkamertje zo’n gigantisch imperium uit de grond heeft gestampt. Met zijn bedrijf heeft hij de wereld veranderd. Misschien is hij erop terugkijkend ook wel een beetje van zijn eigen succes geschrokken.”

Naar welk land zou graag heen willen?

“Als ik de kans krijg, zou ik graag naar Brazilië gaan. Ik heb gehoord dat de natuur er prachtig is. Een kustregio als Rio de Janeiro vind ik minder interessant: ik zou liever naar de Amazone willen. Lekker een maand met een bootje over riviertjes door het regenwoud varen, dat lijkt me geweldig. Wel goed oppassen dat je je reis in de jungle overleeft, haha.”