Victor Muller is Siemens VDO Automotive Manager van het Jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hij liet bij de door Automotive georganiseerde verkiezing Hans Blink (algemeen directeur Athlon Car Lease) en Luc van Bussel (algemeen directeur Profile International) achter zich.
In vijf jaar tijd heeft Victor Muller uit het niets een autofabriek opgebouwd. De jurist, die zijn reputatie verwierf bij Wijsmuller en McGregor, startte in 2001 vanuit zijn passie voor auto’s met Spyker Cars en wist dit nieuwe automerk – opboksend tegen veel scepsis – tot leven te brengen. De jury – bestaande uit Fred van Beijnum (voormalig VW/Audi-ondernemer), Huub van de Coolwijk (v/h directeur DaimlerChrysler Nederland en voorzitter RAI Auto’s) en ex-minister Willem Vermeend – waardeert in Muller dat hij een zeer eigen visie aan een grote daadkracht paart, zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt en waarmaakt wat vrijwel niemand voor mogelijk houdt.
De jury sprak ook haar waardering uit voor beide andere kandidaten. Onder het bewind van algemeen directeur Hans Blink ontwikkelde Athlon Car Lease Nederland diverse spraakmakende initiatieven. Bovendien groeide Athlon Car Lease de afgelopen jaren. Daarmee was het onder de grote leasemaatschappijen een uitzondering. Luc van Bussel, algemeen directeur van Profile International, heeft de afgelopen jaren het aantal franchisenemers van zijn organisatie verdubbeld, verbreedde de focus van Profile richting de particulier en kwam met een veelheid aan initiatieven. De jury vindt Luc van Bussel eigenzinnig, gedreven, een schaker die de krachtenvelden in de autowereld goed kent; hij is bereid risico’s te nemen.
De prijs voor de Siemens VDO Automotive Manager van het Jaar is door Automotive in het leven geroepen en heeft Siemens VDO als hoofdsponsor. Kandidaten werden door KPMG en Heiwegen Consultancy gescreend op punten als bedrijfsprestaties en persoonlijke prestaties.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.