Agnelli-familie (Fiat) wordt grootste aandeelhouder Philips

Philips • De familie bezit nu 15 procent van de aandelen Philips.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Philips stand
Foto: Shutterstock

Investeringsmaatschappij Exor, bezit van de familie Agnelli, heeft 15 procent van de aandelen in Philips gekocht. Daarmee zijn de oprichters van Fiat in één keer de grootste aandeelhouder van Philips, dat zich volledig heeft toegelegd op gezondheidstechnologie. Dit melden zowel Philips als Exor.

De Italiaanse familie Agnelli heeft nog steeds een aandeel in Stellantis, het concern waar Fiat sinds 2019 deel van uitmaakt. De familie heeft met investeringsmaatschappij Exor in totaal 33 miljard euro geïnvesteerd. Naast Stellantis heeft Exor ook belangen in onder meer Ferrari, voetbalclub Juventus en tijdschrift The Economist.

Affaire

De prijs van het aandeel Philips is met 70 procent gekelderd na een affaire (in 2021) met apneu-beademingsapparaten, die schadelijke stoffen konden uitstoten. Daardoor kon Exor de aandelen in het Nederlandse bedrijf voor 2,6 miljard euro kopen. Volgens het FD heeft Exor aangekondigd het belang nog tot 20 procent te willen vergroten. De aankoop heeft in goed overleg met de Philips-directie plaatsgevonden.

Exor verhuisde in 2016 van Milaan naar de Zuidas in Amsterdam. Sinds vorig jaar is het ook aan de Amsterdamse beurs geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Agnelli-familie (Fiat) wordt grootste aandeelhouder Philips | Automotive Online

Agnelli-familie (Fiat) wordt grootste aandeelhouder Philips

Philips • De familie bezit nu 15 procent van de aandelen Philips.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Philips stand
Foto: Shutterstock

Investeringsmaatschappij Exor, bezit van de familie Agnelli, heeft 15 procent van de aandelen in Philips gekocht. Daarmee zijn de oprichters van Fiat in één keer de grootste aandeelhouder van Philips, dat zich volledig heeft toegelegd op gezondheidstechnologie. Dit melden zowel Philips als Exor.

De Italiaanse familie Agnelli heeft nog steeds een aandeel in Stellantis, het concern waar Fiat sinds 2019 deel van uitmaakt. De familie heeft met investeringsmaatschappij Exor in totaal 33 miljard euro geïnvesteerd. Naast Stellantis heeft Exor ook belangen in onder meer Ferrari, voetbalclub Juventus en tijdschrift The Economist.

Affaire

De prijs van het aandeel Philips is met 70 procent gekelderd na een affaire (in 2021) met apneu-beademingsapparaten, die schadelijke stoffen konden uitstoten. Daardoor kon Exor de aandelen in het Nederlandse bedrijf voor 2,6 miljard euro kopen. Volgens het FD heeft Exor aangekondigd het belang nog tot 20 procent te willen vergroten. De aankoop heeft in goed overleg met de Philips-directie plaatsgevonden.

Exor verhuisde in 2016 van Milaan naar de Zuidas in Amsterdam. Sinds vorig jaar is het ook aan de Amsterdamse beurs geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.